Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Herontwikkeling van de groene woonsite Wado in Pelt

Dit najaar wordt de maquette onthuld voor de herontwikkeling van woonsite Wado in Pelt. Het woonproject strekt zich uit over een domein van 2,3 hectare. De eerste bouwfase in het noordelijke deel van de site voorziet in de bouw van 142 woonunits, waarvan 130 appartementen en 12 woningen en drie commerciële ruimtes.

Ontwerp zonder titel (19)

Voor de herontwikkeling van de site werken Custombuild en Van Roey Vastgoed samen met verschillende belangrijke partners; zoals Natuurpunt Pelt, het landschapsbureau Avantgarden en de gemeente Pelt voor onder meer het ontharden van de site, de concrete invulling van de groenzones, het verbeteren van de waterafhandeling en de bestrijding van de droogte in de gemeente. Zo werd recent ook het project ‘Natuur in het Dorp’ geïntroduceerd om de komende jaren heel de site te ontharden en vergroenen.

De eerste afbraakwerken op de site zijn voorzien vanaf maart 2024 en de eerste bouwwerken starten in de herfst van 2024. Dit najaar wordt echter al gestart met de verkoop van  44 appartementen en één van de drie commerciële ruimtes. De opstart van de andere units in het noordelijke deel van de site staat gepland voor het voorjaar van 2025.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten