Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Laaksite wordt sport- en recreatiedomein

In 2016 startte het stadsbestuur van Aarschot de procedure op om het gebied tussen de Herseltsesteenweg, de Grote Laakweg en de spoorweg te herbestemmen tot sport- en recreatiegebied. Na vele ideeën en voorstellen is de kogel eindelijk door de kerk: er komt een groot sportcomplex met daarrond een ruim aanbod aan sportmogelijkheden in openlucht.

Voorstelling_masterplan_laaksite

Het nieuwe sportcomplex zal drie multifunctionele sportvelden met tribune en voldoende berging tellen. Daarnaast zal het ook veertien kleedkamers, openbaar sanitair en een ruime open kantine met een groot terras omvatten. Buiten is de aanleg van een tweede kunstgrasveld voorzien en zullen ook de natuurgrasvelden worden vernieuwd. Verder komen er een BMX-parcours, een pumptrack, twee 3x3 basketveldjes en een groot skatepark. Dit alles zal worden omgeven door een Finse piste van 1.400 meter, waarlangs zes kleine eilandjes met fitnesstoestellen worden geïnstalleerd. Tenslotte is er nog een uitgebreid calisthenics-park voorzien. Bij de realisatie wordt gestreefd naar een  A++ label voor toegankelijkheid van de totale site, waardoor ook G-sporters er terecht zullen kunnen. Daarnaast gaat heel wat aandacht naar de buffering, de infiltratie en het hergebruik van regenwater. Tenslotte wil het stadsbestuurd dat het sportcomplex voor een groot deel zelfvoorzienend in zijn energienoden zal 
zijn. 

Sporthal_230612_Beelden12
Sporthal_230612_Beelden10
Sporthal_230612_Beelden6
Masterplan_Laaksite_juni2023
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten