Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Nieuwe bedrijvenzone Liessel zorgt voor duizend jobs

In het najaar van 2024 zijn de werken voor de nieuwe bedrijvenzone Liessel in Geel klaar. De zone heeft een oppervlakte van 24 hectare en zorgt op termijn voor een tewerkstelling van duizend mensen.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-21T102924.936
Stad Geel/IOK

Kandidaat-bouwheren kregen de mogelijkheid om tot eind juni 2023 een volledig dossier in te dienen. De erfpacht werd toegewezen aan vier bedrijven: het consortium Stage of Mind Group/Heylen Warehouses (creatie van een Entertainment Valley), MG Real Estate (in samenwerking met logistieke dienstverlener Eutraco), Groep Bolckmans en Bleckmann (logistieke dienstverlener). De vier bedrijven zullen op termijn duizend jobs creëren in de zone. 

Bij de aanleg van de bedrijvenzone hoort ook een nieuwe hoofdontsluiting, met verbinding naar de Bell-Telephonelaan. De bestaande waterloop wordt geïntegreerd in het toekomstige openbaar domein, gekoppeld aan twee grote infiltratiebekkens waarlangs ook fietsdoorsteken komen. Er komt ook een groene buffer. 

De ontwikkeling van het gemengd regionaal bedrijventerrein Liessel in Geel is een van de laatste ontwikkelingen binnen het Economisch Netwerk Albertkanaal, gericht op grotere bedrijven. De ruimtevraag bij de Kempense bedrijven is echter veel malen groter dan het huidige en toekomstige aanbod. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten