Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Onze-Lieve-Vrouwkerk van Olen krijgt civiele invulling

Provincie Antwerpen investeert 250.000 euro in de duurzame renovatie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Olen. Dankzij deze Kerkplus-subsidie kan het historische gebouw worden omgebouwd tot een civiele ontmoetingsplaats en hét informatiecentrum van de gemeente. De werken zullen in het voorjaar van 2024 starten en bijna twee jaar duren.

©a2o-architectenOntwerpatelier-Peter-Jannes-(2)

Vorig jaar in september vond in de Onze-Lieve-Vrouwkerk de laatste misviering plaats. Het kerkgebouw krijgt nu een nieuw leven als ontmoetingsplaats. De Olenaars zullen er vanaf 2026 terecht kunnen voor de bibliotheek en allerlei culturele activiteiten zoals lezingen, filmvoorstellingen, kleine concerten en activiteiten voor kinderen. Gekoppeld aan de kerk komt er ook een nieuwbouw waarin alle administratieve diensten en de lokale politiepost een plaats zullen krijgen. Met de Kerkplus-subsidie (in deze bestuursperiode gaat het over 3.850.000 euro) stimuleert de provincie Antwerpen onder meer de herbestemming van dergelijke gebouwen. De 250.000 euro die Olen krijgt, zal worden gebruikt voor aanpassingsinvesteringen, waaronder ruwbouw-structuur, isolatie, schrijnwerk, gevelsluiting en 
vloeren.


©a2o-architectenOntwerpatelier-Peter-Jannes
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten