Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Plannen voor nieuwe surfclub in Oostende

VZW Inside Outside heeft plannen om een nieuwe surfclub te bouwen langs de zeedijk van Oostende. De nieuwbouw wil een heuse blikvanger worden in de stad en het comfort van de watersporters sterk verbeteren.

BKBC - 2024-09-02T161553.252
maf architecten

Het gebouw komt op dezelfde plek als het bestaande clubhuis. In de betonnen sokkel komt een ruime opslagplaats voor (huur)materiaal, lockers voor leden, kleedkamers en een technische ruimte. De bovenbouw wordt opgetrokken uit een lichte houtmassiefbouw en bestaat uit drie speelse volumes met groendaken op helling. Eén vleugel wordt ingericht als gemeenschapsvoorziening met gedeeld publiek sanitair en een EHBO-post. Centraal in het gebouw komt het horecagedeelte. Rondom het clubhuis komt een trappenpartij die de verbinding maakt met het strand en de dijk.

“Het gebouw zal het strand vrijwaren van extra constructies”, zegt Nick Willems, medebestuurder bij maf architecten. “We zien dit als een stevige betonnen kuip die deels ingegraven zal zijn, zo kunnen we het strandniveau doortrekken en zelfs verhogen tot tegen het clubgebouw. De huidige zwakke plek in de kustdefensie, wordt op die manier weggewerkt en verbeterd.”

De omgevingsvergunning werd verkregen midden augustus. Het doel is om de eerste surfers te verwelkomen in de zomer van 2026.

·         Opdrachtgever: VZW Inside Outside Oostende

·         Architect: maf architecten bv, Kortrijk

·         Ir. stabiliteit: Mouton, Gent

·         Ir. Technieken/EPB/VV/VC: Vinco Engineering, Denderhoutem

BKBC - 2024-09-02T161521.893
maf architecten
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten