Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Renovatie Bombardierbrug is een opsteker voor fietsers

De Bombardierbrug over het kanaal Gent-Oostende is een belangrijke fietsverbinding die sinds februari afgesloten was voor renovatiewerken. Nu de brug weer open is scheelt het meteen een flink pak omwentelingen voor wie tussen Sint-Michiels, Assebroek en de binnenstad moet fietsen

Scherm­afbeelding 2023-08-31 om 15.47.14

‘Fietsersbrug Brugeoise’ was aan een grondige renovatie toe. Het stalen brugdek, de wegdekbekleding en de brugdekvoegen werden vernieuwd, de betonnen onderdelen hersteld en twee nieuwe pijlers geplaatst onder de uitkragende aanloophellingen die de trillingen zullen temperen. De technische ingrepen werden perfect op schema afgerond.

“Als alles zo vlot gaat, lijkt het eenvoudig, maar het weg hijsen en terugplaatsen van het stalen brugdek was geen evidentie”, zegt Chris Danckaerts, gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv. “Dankzij de goede voorbereiding en uitvoering van onze aannemer, verliepen de werken vlot en efficiënt. De brug ziet er zo goed als nieuw uit.“

De werken werden uitgevoerd door Besix voor een bedrag van 1,3 miljoen euro (excl. btw) en worden medegefinancierd door Europa.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten