Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Uniek stukje openbare ruimte heraangelegd

Na de zomer start Stad Gent met de verkoop van de 26 resterende percelen op het vernieuwde bedrijventerrein Wiedauwkaai. Intussen werd de 4,5 hectare grote groenzone rond het terrein heringericht met onverharde paden, parkmeubilair, fietsenstallingen én een hagedissenhotel voor de zeldzame muurhagedis die in dat gebied leeft.

485434-wondelgemse-meersen-043-c80b4b-original-1684841765

Stad Gent, sogent en de NMBS ontwikkelen op de Wiedauwkaai een kwalitatief en duurzaam bedrijventerrein voor kmo's. De strook tussen het Pakketbootpad en kanaal De Lieve (de Wondelgemse Meersen) wordt voorzien als groenzone. Al in 2021 werd dat gebied opgeschoond en van extra bomen, struiken en planten voorzien. Onlangs kwamen daar ook struinpaden (wild gevormde wandelpaden) en een nieuwe houten vlonder met uitkijk over de oude veenput bij. Daarnaast werden er fietsenstallingen en parkmeubilair geplaatst om van deze groenzone een ideale stop- en lunchplek te maken. Tenslotte werd in de Meersen het eerste hagedissenhotel van Gent gebouwd, en dit volledig uit recuperatiematerialen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten