Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord

De gemeente Evergem geeft een omgevingsvergunning aan de intergemeentelijke vereniging Veneco voor de infrastructuurwerken op het bedrijventerrein Rieme Noord Callemansputtewegel. De aanvang van de werkzaamheden staat gepland voor midden dit jaar. 

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord (1)
Uit het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan bleek er behoefte te zijn aan ruimte voor lokale bedrijvigheid. Door de goede ontsluiting en de nabijheid van de bestaande bedrijvenzones werd gekozen voor de zone tussen de R4, Zonneweg, Callemansputtewegel en de Haven van Gent. 
 
Studiebureau Lobelle lanceerde de aanbesteding voor de infrastructuurwerken. Deze omvatten de riolerings- en wegeniswerken. De bestaande grachten worden gedempt en de terreinen worden opgehoogd om een aansluiting te maken met de bestaande terreinen van de Haven van Gent. Er komt een afwateringsgracht voor opvang van regenwater van de rijweg en het fietspad en er wordt een collectief bufferbekken voor de toekomstige bedrijfsgebouwen aangelegd. 
 
De ontsluiting van het bedrijventerrein gebeurt via de Zonneweg waarlangs de R4 vlot en gemakkelijk bereikbaar is. Ten westen en ten noorden van de weg wordt een vrijliggend dubbelrichtingfietspad aangelegd  in asfalt. Op het einde van de zeven meter brede weg komt een rondpunt voor een vlotte keerbeweging en de ontsluiting van het bestaande garagebedrijf. Hierdoor wordt de aanpalende woonkern ontlast van alle vrachtverkeer. 
 
De zone is bestemd voor bedrijvigheid op lokale schaal met een ruimtevraag van ongeveer 2.000 m² tot 15.000 m². De definitieve indeling gebeurt op basis van de vraag van de kandidaten. De verkoop start vermoedelijk in het najaar.
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten