Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Openbare ruimte

Vernieuwing Vaartkomoevers gaat van start

Vorige week zijn de werken begonnen aan de Vaartkomoevers. Die werken verlopen in verschillende fases en zullen in totaal zo’n 14 maanden duren, tot eind maart 2025. De eerste werken gebeuren op het Victor Broosplein, waar de tijdelijke houten tribune plaats moet maken voor een werfzone.

Ontwerp zonder titel - 2024-01-25T111256.822
Stad Leuven

De Vaartkom moet een ruimte worden voor ontmoeting en waterbeleving. Er komen wandelpontons over en een natuurlijke watertuin. De noordoever wordt autoluw en op het Victor Broosplein komt veel groen. 

De werken gebeuren in verschillende fases. Op het Victor Broosplein, langs het water, wordt eerst het standbeeld van De Kanaalgravers opgebroken. Het krijgt na de werken een andere plek aan de Vaartkom. De tijdelijke houten constructie wordt deel van de werfzone. Eind januari starten dan de werken op de Vaart zelf. Onder meer de aanlegsteigers worden verplaatst en aan de zuidoever wordt een wandeldek op het water aangelegd. Vanaf maandag 29 januari tot en met donderdag 27 maart wordt er gewerkt op het water. Autoverkeer zal de mobiele werfzone beurtelings kunnen passeren.

Vanaf begin maart wordt er gewerkt op de noordoever en aan de Havenkant, waar de stad de rijbaan en de voet- en fietspaden zal vernieuwen.

Ontwerp zonder titel - 2024-01-25T111346.835
Stad Leuven
Ontwerp zonder titel - 2024-01-25T111319.485
Stad Leuven
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten