Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Polyclose

Circulaire innovatie door Innodeen

INNODEEN is gevestigd in een groene oase op bedrijventerrein Aalsvoort in het Gelderse Lochem. Innodeen staat dankzij eigen engineers een eigen R&D afdeling en een breed aanbod bewerkingstechnieken bekend als partner en producent van innovatieve, circulaire producten uit geupcyclede, hoogwaardige kunststoffen en bio-composieten.

INNODEEN_POLYCLOSE-BOUWKRONIEK_ok

Innodeen presenteert diverse milieuvriendelijke producten waaronder het DTS VARIPRO dorpelsysteem, DBP SIDING gevelbekleding en DBP stelkozijnen. De commercieel technisch adviseurs Roald Haneveld en Marcel Willemsen geven een korte toelichting.

In samenwerking met de kunststof en aluminium kozijnindustrie ontwikkelde Innodeen DTS VARIPRO. “Dit dorpelsysteem is vervaardigd uit Hollodeen en bestaat tot 90% uit gerecycled materiaal en is 100% recyclebaar”, zegt Roald. “Het systeem is circulair én C2C-gecertificeerd.”

Een ander toonbeeld van duurzaamheid waarmee Innodeen groots uitpakt is DBP SIDING, een gevelbekleding vervaardigd uit 100% restafval. “Dit biobased composiet Compodeen bestaat uit 70% houtvezel en 30% kunststof”, aldus Marcel.

“We laten ook DBP stelkozijnen zien”, vult Roald tot slot aan. “Deze zijn weerbestendig en hebben een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde én gemaakt van gerecycled kunststof.”

Meer weten? Kom naar stand 1742!

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten