Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Polyclose

Driving Decarbonisation voor volgende generaties

Tijdens Polyclose presenteert SAPA de nieuwe productreeksen TENTAL, SOLEAL Next, AMBIAL, TIGAL en enkele op maat gemaakte projectoplossingen. Maar er is meer, want SAPA blijft investeren in duurzaamheid met de 'Driving Decarbonisation'-strategie, waarmee ze verder willen bouwen aan de wereld van morgen.

IMG_Premium_Driving_Decarbonisation_Hero_Image_ok

Bij alles wat we bij SAPA doen, vormen duurzaam denken en handelen de basis van onze strategie. SAPA kiest er bewust voor om geen materialen te gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu. SAPA investeert ook fors om de CO2-uitstoot tijdens het productieproces aanzienlijk te verminderen. Immers, met de huidige industriële processen vereist de productie van primair aluminium uit bauxietwinning een grote hoeveelheid energie, wat zich vertaalt in een buitensporige CO2-uitstoot. Door afgedankt aluminiumschroot te recyclen, bespaart Hydro Building Systems, het bedrijf achter SAPA, tot 95% energie in het smeltproces, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het materiaal.

"Vandaag de dag wordt alleen Hydro CIRCAL 75R gebruikt voor de productie van SAPA ramen en deuren, schuiframen en gevelsystemen, d.w.z. aluminium dat voor minstens 75% uit post-consumer schroot bestaat. Dit vermindert de CO2-uitstoot drastisch. De gemiddelde CO2-voetafdruk van in Europa gebruikt aluminium is 8,6 kg CO2 per kg aluminium, terwijl dat cijfer met Hydro CIRCAL daalt tot minder dan 2 kg CO2 per kg aluminium. Een standaard aluminium raam bestaat uit ongeveer 20 kg aluminium. Een snelle berekening leert ons dat we gemiddeld 126 kg CO2-uitstoot per raamsysteem besparen," zegt Johan De Clerck, Deputy Managing Director" Voor ons stopt het hier echter niet, want we willen die voetafdruk nog verder verkleinen. We zijn bijvoorbeeld het eerste aluminium bouwsysteembedrijf dat raam-, deur- en gordijngevelprofielen produceert van 100% gerecycleerd end-of-life aluminium. Hydro CIRCAL 100 maakt het mogelijk om profielen te produceren met een CO2-voetafdruk van gemiddeld 0,5 kg CO2 per kg aluminium, dus bijna nul. Dat is de laagste waarde die wereldwijd beschikbaar is."

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten