Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Polyclose

Gevelbekleding met magnetisch magnetudesysteem

Frager Facade van Harinck biedt met Magnetude®-technologie een circulaire oplossing voor vlakliggende bekleding van gevel, sectionaalpoort en voordeur. Creativiteit bloeit op in de bouwwereld, weg van eentonige bakstenen gevels. Niet-verlijmde panelen dankzij innovatief magnetisme besparen tijd bij montage.

exteriorFragerFacade4web_ok

Harinck gooit het met zijn nieuwe Frager Facade over een andere boeg. Ze staan reeds jarenlang bekend om hun veelzijdige Frager-deuren, die tot op heden een succes vormen, maar de klant vraagt naar meer. Op de aankomende editie van vakbeus Polyclose zullen ze opnieuw hun Frager Facadegevelbekleding voorstellen.

GEVELBEKLEDING ALS NOOIT TEVOREN

Waar gevelbekleding voorheen voornamelijk met lijm bevestigd werd, maakt deze traditionele manier van montage vandaag plaats voor magnetisme. Harinck maakt dit namelijk mogelijk door gevelbekleding op basis van een magnetisch magnetudesysteem te ontwerpen. Dit brengt tal van voordelen met zich mee, zoals de tijd die je ermee bespaart voor, tijdens en na de montage alsook de organisatorische onafhankelijkheid ervan. Bij lijm zijn hier weldegelijk limieten aan verbonden. "Het begon klein. Een klant die bij ons een voordeur kocht, vroeg of we ook panelen konden leveren om de videofonie in te monteren. We houden van een uitdaging en helpen onze klanten graag zo snel mogelijk, dus gingen we aan de slag met ons magnetisch magnetudesysteem, dat we al jarenlang aanbieden voor de plaatsing van inkomdeuren", verwoordt Franck De Munster, general manager van Harinck.

MAGNETISCH, ESTHETISCH EN DUURZAAM

Frager Facade is ontworpen vanuit het idee om aan de verwachtingen van zowel de verwerker, bouwheer als gebruiker tegemoet te komen, wat leidt tot een groot voordelenpakket. "De verticale latjes, waar veel architecten stilaan genoeg van hebben, zijn verleden tijd. Bovendien is het eenvoudig om verlichting, videofonie en nog veel meer in de panelen te integreren. Voor de aansluitingen en bekabeling blijft voldoende plaats vrij tussen de gevelpanelen en de ondergrond", vertelt Frank. De focus ligt veelal op de creatieve ontwerpvrijheid van de architect, die uit een ruim assortiment aan materialen en afmetingen kan kiezen.

"We ontdekken zelf nog wekelijks nieuwe manieren om Frager Facade toe te passen. De architect heeft alle vrijheid bij het ontwerpen van een aluminium gevelbekleding. De combinatie van vlakke aluminiumplaten met inliggende schaduwvoeg, strakke binnenhoek- en buitenhoekoplossingen, laten een hedendaagse en minimalistische vormgeving toe", sluit Franck af.

FRAGER FACADE ALS BETER ALTERNATIEF: DE VOORDELEN

  • Onzichtbare bevestiging zorgt voor een esthetisch en elegant geheel.
  •  Gelijkliggende bekleding van deur, garagepoort en gevel. Ieder deel is in hetzelfde vlak monteerbaar.
  •  Het is tijdbesparend! Lijmen ter plaatse vraagt namelijk tijd om alles stevig vast te monteren met spanvijzen, waar spanvijzen nadien nog verwijderd moeten worden. Bij Frager Facade verloopt alles vlot in één keer. 
  • Frager Facade kan onder alle weersomstandigheden geplaatst worden. 
  •  Vervangbare onderdelen.
  •  Duurzaam in gebruik vermits magneten geen ouderdomsproblemen ervaren. 
  •  Circulaire onderdelen die apart recycleerbaar zijn.
  •  Ongekende ontwerpvrijheid en creativiteit voor architect.

 

HARINCK
HEIRWEG 95
8710 WIELSBEKE
+3256674050
www.frager.be

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten