Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Regelgeving

Tax TV Show rond internationale onderaanneming in de bouwsector

Op donderdag 28 maart 2024 modereert fiscaal advocaat en medeoprichter van Tuerlinckx Tax Lawyers, Jan Tuerlinckx een uitzending van de Tax TV Show over de uitdagingen en complexiteiten van internationale onderaanneming binnen de Belgische bouwsector.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-25T100655.512
Adobe Stock

Gezien de schaarste op de Belgische arbeidsmarkt, zien vele bouwbedrijven zich genoodzaakt beroep te doen op buitenlandse onderaannemers. Deze trend brengt een reeks uitdagingen met zich mee, zowel op sociaaljuridisch als fiscaal vlak, waarbij de grens tussen correcte samenwerking en inbreuken op de regelgeving vaak dun is. De fiscus en de sociale inspectie verhogen hun focus op deze praktijken, waardoor bouwbedrijven zich ongewild in een kwetsbare positie kunnen bevinden. 

De nuances van internationale onderaanneming en de manier waarop bouwbedrijven, soms onbewust, de lijn tussen onderaannemer en eigen medewerkers vertroebelen, komen aan bod. Maar ook de essentiële stappen die bedrijven moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat hun samenwerkingen met buitenlandse aannemers volledig in lijn zijn met de Belgische wetgeving. 

Jan Tuerlinckx modereert het panel samengesteld uit volgende vooraanstaande experts: 

  • Chris Verleye van Salar Sociaal Secretariaat 
  • Tony Van de Calseyde van Buyssens Employment Lawyers 
  • Winnie Milbou van Tuerlinckx Tax Lawyers 
  • Jan Peeters van MANACC 

Volg de uitzending online via deze link.

Of kom na bevestiging van uw aanwezigheid aan bart@backstagecom.be vanaf 12 uur naar de FFF-studio,Waelhemstraat 68 in 1030 Schaarbeek.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten