Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Dien projecten voor laadoplossingen elektrische vrachtwagens in tot 30 april

Er wordt opnieuw een projectoproep gelanceerd voor (semi-)publieke laadinfrastructuur voor zware elektrische vrachtwagens. Het gaat over innovatieve laadoplossingen, op zichzelf staande private en (semi-)publieke laadsystemen en innovatieve software.

BKBC - 2024-04-16T112804.513
Adobe Stock

In tegenstelling tot de vorige projectoproep in 2023, is deze enkel gericht op elektrische vrachtwagens. Ook nieuw is het luik voor innovatieve laadinfrastructuurprojecten voor vracht. 

Er is een budget voorzien van 3 miljoen euro en aanvragen kunnen worden ingediend tot 30 april 2024. Aanvragers kunnen per project maximaal 20% subsidie ontvangen met een plafond van 250.000 euro voor reguliere laadinfrastructuur voor vracht. Daarnaast zijn ook innovatieve en softwareprojecten voor laadinfrastructuur voor vracht welkom. Die kunnen zelfs tot 40% subsidie krijgen, met 250.000 euro als plafond. De softwareprojecten krijgen maximaal 20% subsidie, met een plafond dat ligt op 25.000 euro.

De oproep richt zich op drie soorten projecten. Een eerste type heeft betrekking op pilootprojecten voor innovatieve vaste, mobiele of gedeelde laadoplossingen. Daarnaast komen de projecten over op zichzelf staande private en (semi)publieke laadsystemen, die al dan niet gevoed worden door lokaal opgewekte hernieuwbare energie ook in aanmerking. Tot slot richt de oproep zich op de softwareontwikkeling van ontbrekende koppelingen tussen bestaande reservatie-, laad-, energiemanagement- en planningsystemen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten