Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Digital Realty en Schneider Electric werken samen aan circulair datacenter-initiatief

Schneider Electric, actief in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, is een samenwerking aangegaan met Digital Realty (NYSE: DLR) om een innovatief circulair initiatief te leveren voor het PAR6 datacenter in Parijs. Digital Realty is de grootste wereldwijde aanbieder van cloud- en carrier-neutrale datacenter-, colocatie- en interconnectie-oplossingen.

BKBC - 2024-04-16T101636.675
DigitalRealty

Het project is gericht op het verlengen en behouden van de kritische systemen bij PAR6. Hieronder vallen Schneider Electric Low Voltage (LV) en Medium-Voltage (MV) elektrische apparatuur, schakelmateriaal en driefase UPS-systemen, om deze systemen in lijn te brengen met de verplichtingen van Digital Realty op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

Het initiatief  bevat de mogelijkheid om belangrijke onderdelen van de elektrische infrastructuur en componenten te hergebruiken. Tegelijkertijd worden er nieuwe programma's voor terugname, recycling en renovatie geïnitieerd om het elektronisch afval van het bedrijf en de Scope 3-emissies te verminderen en broeikasgassen zoals SF6 te elimineren. 

De ambitie is om een roadmap te creëren die het voor Digital Realty mogelijk maakt om hun circulaire initiatieven op haar locaties in Europa te repliceren, implementeren en op te schalen.  In de komende 3 tot 5 jaar wordt verwacht dat het circulariteitsproject Digital Realty zal helpen 50% tot 70% van de opgeslagen koolstof in de LV-, MV- en driefase UPS-apparatuur te besparen en te vermijden, terwijl de levensduur van de apparatuur wordt verlengd en het Digital Realty in staat stelt haar impact op het milieu te verbeteren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten