Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Publi-reportage | Hoe vind je de ideale traplift en wat komt er kijken bij de installatie van de traplift?

Mensen die op leeftijd raken, krijgen vaak te maken met mobiliteitsproblemen. Dit kan erg belemmerend zijn voor het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden en in sommige gevallen kunnen mensen niet meer thuis blijven wonen.

trapliftenvergelijken-header-5

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel oplossingen voor problemen die ontstaan door verminderde beweeglijkheid. De traplift is hier één van. Echter, hoe vind je de juiste traplift en hoe installeer je deze in je woning?

Welke traplift past in mijn woning?

Met uitzondering van rijtjeshuizen is vrijwel geen enkel huis hetzelfde. Een traplift vinden die past bij jouw behoeften en jouw woning kan daardoor een ware zoektocht worden. Belangrijk is daarom om op een rijtje te zetten wat je zoekt in een traplift. Wil je er graag één kopen of huren? Mag deze tweedehands zijn? En moet hij inklapbaar zijn, zodat medebewoners ook gebruik kunnen blijven maken van de trap? Verder is het goed om na te denken over de prijsklasse, omdat de prijs traplift sterk uiteen kan lopen door de verschillen in trapsituaties en behoeften van mensen.

Hoe installeer je een traplift?

Heb je een geschikte traplift uit het assortiment aan trapliften gevonden? Hoogstwaarschijnlijk heb je dan ook al installatiekosten betaald, omdat de installatie van een traplift veelal door een professioneel bedrijf wordt uitgevoerd. Ga nooit eigenhandig aan de slag! Professionals meten nauwkeurig de trap op en gaan na waar de bochten in de rail moeten komen. Op die manier sluit de traplift naadloos aan op jouw trap en kun je er probleemloos gebruik van maken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten