Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Klimaatvriendelijke woonwijk krijgt residentieel BEO-veld

Op de site van het voormalige woonzorgcentrum Sint-Petrus komt straks de meest klimaatvriendelijke woonwijk van Kruishoutem. Alle appartementen van ‘Kruishove’ zullen verwarmd worden met een residentieel BEO-veld.

Ontwerp zonder titel (50)
Comm2You

Begin 2024 wordt gestart met de bouw van Kruishove, een nieuwe woonbuurt waar gefaseerd vijf gebouwen zullen verrijzen, met 60 appartementen voor gezinnen en singles en 22 assistentiewoningen voor ouderen. Voor het project slaan ontwikkelaars Steenoven-Danilith de handen in elkaar met het Gentse architectenbureau Bontinck.

Kruishove krijgt het eerste residentieel BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) van Kruisem, een erg duurzaam alternatief voor de klassieke verwarmingssystemen. Naast het BEO-veld krijgen de gebouwen onder andere zonnepanelen en groendaken. De eyecatcher van de ruim 10.200 vierkante meter grote site wordt de grote publieke parktuin die tussen en rond de gebouwen wordt aangelegd. 

“We gaan de huidige site maximaal ontharden door groenzones en paden aan te leggen en nieuwe bomen en struiken te planten”, zegt Kürt Vanmarcke, ceo van Danilith. “De parktuin wordt volledig autoluw. Deze nieuwe ontmoetingsplek zal bovendien ook open staan voor het publiek.”

In het complex wordt een semi-ondergrondse parking gebouwd, met 21 parkeerplaatsen voor wagens, 44 fietsparkeerplaatsen en 21 bergingen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten