Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Koelen kan nu ook met warmtepompradiator

Op Architect@Work stelde Vasco een warmtepompradiator voor die zowel kan verwarmen als koelen. De ‘Elia’ is ontwikkeld om te werken met moderne warmtebronnen in het lage temperatuurbereik, zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten.

15b_Elia_Interieur-wit

De ‘Elia’ werkt met de lage aanvoertemperatuur van een warmtepomp, maar kan ook met andere lage temperatuursystemen, zoals een condenserende gaswandketel, worden gecombineerd. De geïntegreerde axiale ventilatoren (onder het afdekrooster) zorgen voor een optimaal binnenklimaat door snel warme of koude lucht in een ruimte te verspreiden. Dankzij de temperatuursensor zullen de ventilatoren sneller of langzamer draaien wanneer nodig. Het systeem functioneert fluisterstil met een geluidsarme comfortwerking onder 30 dB. Bij aanvoertemperaturen tussen 35°C en 55°C genieten de aanwezigen al van een behaaglijk verwarmingscomfort, bij aanvoertemperaturen tot 17°C van verfrissende (droge) verkoeling. Deze compacte warmtepompradiator met volautomatische regeling wordt ‘stekkerklaar’ geleverd: monteren, aansluiten op het stroomnetwerk en klaar. Ze wordt bediend als een conventionele radiator, waarbij de nieuwe koelfunctie wordt ingeschakeld door middel van de extra ‘K-stand’ op de thermostaatkop. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten