Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Les 'Bouwen met de 3D-betonprinter' bij Kamp C

Op de site van Kamp C werd enkele jaren geleden een enorme 3D-betonprinter geïnstalleerd. De eerstejaarsstudenten uit de opleiding Bouw van de Thomas More-hogeschool gaan er voortaan mee aan de slag. Hun focus ligt op het printen van maatschappelijk ondersteunende prototypes.

BKBC - 2024-05-14T141338.193
Ben Van den Bempt

Thomas More en Kamp C willen een opleidingscentrum creëren dat studenten en professionals voorbereidt op de toekomst van de bouwsector. Door middel van hands-on training, onderzoek en samenwerking met industrieleiders zal de hogeschool zo een referentiepunt worden voor innovatie, duurzaamheid en kennis op het gebied van 3D-betonprinten.

Lieve Gios, Opleidingsmanager Bouw bij Thomas More: “We geloven sterk in de kracht van een samenwerking tussen academische instellingen, bedrijven en praktijkgerichte organisaties. Met onze 3D-betonprinter en de plannen voor een opleidingscentrum zijn we vastbesloten de leiding te nemen in deze spannende en transformerende technologie.”

Kamp C, als partner in deze onderneming, juicht de ambities van de hogeschool toe. “Het is een geweldige stap voorwaarts in onze gezamenlijke inspanningen om innovatie te stimuleren en de bouwsector te transformeren”, zegt Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C. “De studenten zullen zaken printen die de noden in de maatschappij invullen. Denk aan ondersteuningen om drempels op straat rolstoeltoegankelijk te maken, trappen op maat in de openbare ruimte of artistieke invullingen.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten