Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Mathieu Gijbels wint BIM Award voor Brouwerij Roman-project

Het project ‘Brouwerij Roman’ van bouwbedrijf Mathieu Gijbels is de winnaar van de Construsoft BIM Awards 2024 in de afdeling ‘Industriële projecten’. Het betreft de verbouwing van een van de oudste familiebrouwerijen in België, waardoor de capaciteit zal verdubbelen. De jury van was onder de indruk van het slim en innovatief gebruik van software en toepassingen van BIM.

BKBC - 2024-06-26T142959.491
Construsoft BIM Awards

In de nieuwe brouwzaal in Oudenaarde zal in de toekomst tot 200.000 hectoliter Romanbier per jaar gebrouwen kunnen worden. De jury van de Construsoft BIM Awards 2024 is onder de indruk van de aanpak: “Gaaf om te zien dat voor dergelijke lastige bestaande situaties zo succesvol BIM kan worden gebruikt. De gedetailleerde digitale representatie in Tekla Structures, gecombineerd met 3D-scanning en pointclouds, zorgt voor een naadloze integratie van de nieuwe en bestaande structuren.”

De samenwerking tussen de verschillende partijen, zoals 360 Architecten en Mouton, werd vergemakkelijkt door het gebruik van Trimble Connect en Tekla Structures. Dit zorgde ervoor dat alle projectleden real-time toegang hadden tot de meest actuele projectinformatie, wat de efficiëntie en nauwkeurigheid tijdens de bouw aanzienlijk verbeterde.

Verder was de jury te spreken over de innovatieve toepassing van Augmented Reality (AR) via Trimble Connect AR. Hiermee konden de bouwplannen gevisualiseerd worden, wat een duidelijk beeld gaf van het te bouwen project.

BKBC - 2024-06-26T143017.046
Construsoft BIM Awards
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten