Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Rototilt Control voor nog meer graafmachines

Ook kleinere graafmachines worden steeds geavanceerder. Rototilt Control is een nieuw productconcept van Rototilt bestaande uit draaikantelstukken, joysticks en een nieuw gebruiksvriendelijk bedieningssysteem.

Ontwerp zonder titel - 2023-10-02T153842.179
Rototilt

Rototilt Control werd vorig jaar gelanceerd met het bedieningssysteem RC System, de RC Joysticks en de RC serie draaikantelstukken. Ook de nieuwe RC Connect-app maakt er deel van uit. Sinds de lancering is het stapsgewijs uitgebreid naar meer modellen. Rototilt breidt het assortiment nu ook uit met het draaikantelstuk RC3, voor graafmachines tussen 6-12 ton.

"De volgende stap voor het Rototilt Control-productplatform betreft compacte machines, waarbij de RC3 het spits afbijt", zegt productmanager Sven-Roger Ekström. "Het compacte segment is de laatste jaren steeds groter geworden. De RC3 die speciaal is gemaakt voor het graafsysteem heeft een verbeterde hydraulica die nog meer precisie voor kleinere graafmachines biedt."

De nieuwe draaikantelstukken in de RC-serie worden gebruikt in combinatie met het RC System-bedieningssysteem. Het nieuwe display en de functies voor de veiligheidsvergrendeling kunnen volgens Sven-Roger bijzonder grote voordelen bieden, vooral omdat de veiligheidsvergrending SecureLock standaard wordt meegeleverd.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten