Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek & technologie

Toegankelijke vraaggestuurde ventilatie voor renovatie

Met de Healthbox 3.0 zette Renson al enige tijd terug de standaard voor volautomatisch en vraaggestuurd ventileren. De Healthbox Go maakt deze oplossing nog toegankelijker.

BKBC - 2024-09-05T083531.762
Renson

De eenvoudigere technologie en werking maken de compacte unit daarmee ook geschikt voor minder ingrijpende renovaties, waarbij ventilatie weliswaar niet verplicht is, maar toch een impact kan betekenen op het energieprestatiecertificaat en de zorg voor gezond en duurzaam wonen.

Drie ingebouwde sensoren, centraal in de unit, monitoren voortdurend de luchtkwaliteit in de woning. Zo weet Healthbox Go automatisch wanneer die extra moet ventileren om de algemene binnenluchtkwaliteit op peil te houden. Het toestel houdt de binnenluchtkwaliteit op peil voor de woning in z’n geheel. De vochtsensor detecteert wanneer de lucht te vochtig is, bijvoorbeeld na het douchen, koken, poetsen, … De CO2-sensor meet hoeveel CO2 in de lucht zit. En de VOC-sensor merkt vervelende geurtjes, bijvoorbeeld in het toilet, op. Zodra in één kamer de binnenluchtkwaliteit op basis van één van deze waarden te wensen overlaat, toert de ventilatie-unit op om de volledige woning intenser te ventileren. Zijn de waardes weer allemaal goed, dan keert de ventilatie-unit automatisch terug naar het basisniveau.

Met de Renson Sense-app regel je de Healthbox Go zelf bij. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten