Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek

Publi-reportage | De voordelen van duurzame aluminium detaillering in bouwprojecten

Aluminium als bouwmateriaal past helemaal in de filosofie van duurzaam bouwen. De recyclebaarheid van aluminium is ongeëvenaard. Bovendien heeft aluminium weinig onderhoud nodig en behoudt het jarenlang zijn kwaliteit en mooie uitstraling.

Roval-Rijen,-2-woningen-(04)

Als marktleider en als totaalleverancier is Roval Aluminium, onderdeel van de internationale Reynaers Group, specialist bij uitstek in de ontwikkeling, productie en levering van aluminium bouwmaterialen: van daktrimmen tot architectonische dakranden, van complete muurafdeksystemen en balustersystemen tot en met raamdorpels, dagkanten en allerlei maatwerkoplossingen.

Innovatie

Innovatie is hierin leidend én aantrekkelijk voor de architect. Een voorbeeld van innovatie is de ontwikkeling van een klangensysteem met een dubbele klikveer voor muurafdekkappen. Hierdoor is het mogelijk om de muurafdekkap schroefloos te bevestigen. De muurkap behoudt hierdoor zijn sterkte en esthetische uitstraling. Bovendien is hergebruik door eenvoudige demontage ook mogelijk. Voor de raamdorpels heeft Roval speciale kopschot- en koppelplaatoplossingen ontwikkeld. Hierdoor kan de raamdorpel vrij werken en jarenlang zijn (esthetische) kwaliteit behouden. Een antidreunisolatie is mogelijk om het geluid van neerslag te dempen. Het totaalleverancierschap betekent ook dat alle bewerkingen voor bijvoorbeeld dakranden in eigen huis kunnen worden uitgevoerd. Het belangrijkste is de specialistische kennis die Roval in huis heeft. Hierdoor kan de architect al aan de tekentafel geadviseerd worden. Architecten die zich vrijblijvend willen laten adviseren over aluminium detaillering voor woning- en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, kunnen contact opnemen met onze adviseurs.

Maastricht,-woningen-Kortenbosch-(03B)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten