Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek

Lessenreeks: Materiaalkeuze voor bouwen met een positieve impact

In de transitie naar een toekomstgerichte bouwsector met een positieve impact vormt de keuze van bouwmethodes en -materialen een cruciaal aandachtspunt. Met de opleidingreeks 'Materiaalkeuze voor bouwen met een positieve impact' scheppen Pixii/Vibe in vier lesdagen duidelijkheid in de veelheid aan definities en begrippen over verschillende bouwmaterialen.

BKBC - 2024-07-15T113755.866
ur.zone

Architecten, ontwerpers, aannemers, ingenieurs, studiebureaus en geïnteresseerde particulieren krijgen de do's en don'ts van duurzame bouwmaterialen en -methodes op een rij. Ze ontdekken welke alternatieven er op de markt zijn en hoe ze die kunnen toepassen.

In deze opleidingreeks kom je ook te weten welke technische aandachtspunten en valkuilen er zijn. Iedere lesdag wordt theorie met praktijk gecombineerd op een inspirerende locatie.

Deze sprekers zullen hun inzichten delen: Kjell Keymolen (Karibu Architecture), Hannah Van Breen (Labland), Nathalie De Leeuw, Nikolaj De Meulder (atelier rofu), Wim Huntjens (Vakgroep Strobouw)...

Data en locaties 

  • 10 oktober 2024, Mundo-a Antwerpen
  • 17 oktober 2024, UR.zone Gent
  • 21 oktober 2024, De Kaasdroger Boutersem
  • 4  november 2024, BC materials Brussel

Klik hier voor meer info.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten