Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek

Maatwerkpakkettenmachine bespaart vakman tijd

Na de succesvolle lancering van hun unieke maatwerkpakketten introduceren Gyproc België en Saint-Gobain Solutions een innovatieve zaagmachine die gipsplaten nóg efficiënter maakt, zaagt en sorteert.

16 - 18 JARIGEN (13)
Gyproc en Saint-Gobain Solutions

De MTO-machine is uniek in België en werd door Saint-Gobain zelf ontwikkeld. De machine optimaliseert het zaagproces en beperkt het afval tot een minimum. Reststroken worden opnieuw gebruikt of gaan direct naar de naastgelegen gipsrecyclingfabriek. De bestelde maatwerkpakketten worden vervolgens naar de werf vervoerd. Hier kan de plaatser de gipsplaten dan direct op volgorde monteren, zonder dat er aanvullende handelingen nodig zijn, zoals het snijden van het materiaal. Dit voorkomt bouwafval en tijdverlies op de werf.

“Dankzij onze MTO-machine hebben we niet alleen minder afval maar bijvoorbeeld ook minder logistieke bewegingen. Ook die helpen onze uitstoot te verlagen”, licht CEO Frank te Poel toe.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten