Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek

PXL slaat zelfgeproduceerde energie op

Op de PXL-Green & Tech-campus in Diepenbeek werd onlangs een container met batterijen geleverd. Daarmee zal de hogeschool voortaan zijn zelfgeproduceerde energie opslaan. De studenten zullen het energiemanagementsysteem op de campus mee helpen optimaliseren.

Ontwerp zonder titel (37)
PXL

Vorig jaar sloot Hogeschool PXL een educatief energieprestatiecontract af met het energiedienstenbedrijf VMA. In het contract worden ook de technologiestudenten van PXL actief betrokken. VMA garandeert PXL een besparing van ongeveer 30 procent op zowel elektriciteit als aardgas en 846 ton CO2, over een periode van tien jaar. In maart werden met dat doel al 400 zonnepanelen en tien batterijen geïnstalleerd. 

Patrick Pilat, PXL-opleidingshoofd Elektromechanica: “Met behulp van artificiële intelligentie zullen onze studenten van de bachelor Elektromechanica en het graduaat Hernieuwbare Energiesystemen het energieverbruik voorspellen om de energieprestaties van onze installatie te verbeteren.”

“Onze campus is een living lab”, aldus Marleen Schepers, departementshoofd PXL-Green & Tech. “De studenten mogen in ons gebouw real lifecases, projecten en opdrachten uitwerken onder begeleiding van lectoren, campusbeheer, onderzoekers en bedrijven. Bij de firma VMA staat trouwes een oud-student mee aan het roer, die vlot de koppeling tussen professionele praktijk en onderwijs maakt. Dat is een absolute meerwaarde voor de leerervaring van onze studenten.”

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten