Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Techniek

Sharp introduceert volledig zwart zonnepaneel

Sharp heeft het integraal zwart 420W n-Type TOPCon monokristallijn silicium fotovoltaïsch paneel voorgesteld. Het paneel heeft een zwart backsheet en een zwart frame, waardoor het ideaal is voor zowel lange als korte frameklemming. Het paneel is speciaal ontworpen voor residentiële, kleinschalige commerciële en industriële dak installaties.

Ontwerp zonder titel (54)

Deze nieuwkomer is ontworpen voor eenvoudige installatie op residentiële en kleinschalige C&I daken, met gegarandeerde hoge prestaties en betrouwbaarheid. Ook heeft het succesvol de EN13501 'reactie op brand'-test doorstaan en is het MCS-gecertificeerd. De module heeft een efficiëntie van 21,51%. Daarnaast garandeert de lage temperatuurcoëfficiënt van -0.300%/°C verbeterde prestaties bij hoge omgevingstemperaturen.   

Met afmetingen van 1722 x 1134 mm en een framehoogte van 30 mm weegt de NU-JC420B slechts 20,7 kg. Deze specificaties maken het een ideale keuze voor eenvoudige installatie in residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daken met naadloze systeemintegratie. De veelzijdige montageopties van het paneel, zoals klemmen, schroeven en schuiven aan zowel de korte als lange zijde van het frame, zorgen voor flexibele installatie met verminderde systeem- en investeringskosten

Het paneel is gebouwd met M10 wafer (182 mm) halve cellen. Bovendien maakt het gebruik van de 16-busbartechnologie met ronde linten, waardoor elke cel nog meer vermogen krijgt en minder gevoelig is voor microscheurtjes. 

Net als alle Sharp halve-cel-modules, is de NU-JC420B uitgerust met drie kleine aansluitdozen, elk uitgerust met een bypass-diode. Deze ontwerpkeuze vermindert de warmteoverdracht naar de cellen erboven, wat de levensduur van het paneel en de algehele systeemprestaties ten goede komt.

Het paneel wordt geleverd met de authentieke MC4-connector, waardoor het compatibel is met standaard optimizers, omvormers en montagesystemen. 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten