Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

BIMvisible kijkt achter wanden en plafonds

Met BIMvisible lanceert studiebureau Ingenium een onmiddellijk inzetbare app die techniekers in staat stelt sneller en efficiënter te werken. Met behulp van augmented reality worden technieken die verborgen zitten achter plafonds en muren, zichtbaar op basis van het BIM-model.

Ontwerp zonder titel (88)
Ingenium

Techniekers verliezen meer dan 20% van hun tijd met het zoeken naar de juiste locatie van de technieken om een onderhoud of herstel uit te voeren. Vaak zijn er geen of verouderde plannen ter beschikking en ontbreken de juiste tools om de gezochte locatie snel terug te vinden. 

“Facility managers kunnen dankzij BIMvisible ook lager geschoold personeel efficiënt inzetten voor onderhoudstaken”, zegt Francisco Baeten, Business Development Manager BIMvisible bij Ingenium. “De intuïtieve BIMvisible app kan je zonder opleiding gebruiken. De app legt BIM-modellen op ware grootte ‘op’ de reële situatie. Door je mobiel toestel naar een vals plafond te richten, detecteer je meteen welke technische onderdelen zich op die plek bevinden. De informatie die gelinkt is aan elk onderdeel wordt in de app gecentraliseerd en is makkelijk raadpleegbaar, ook voor een leek.” 

Via het onlineplatform kan de gebouwbeheerder snel informatie raadplegen over het patrimonium in as-builtdossiers. plannen, BIM-modellen, technische fiches, keuringen en andere informatie. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten