Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Centraal toegangspunt versnelt digitalisatie Vlaamse bouwsector

Vele ondernemingen en organisaties die werken rond energietoepassingen in de bouw zijn nog onvoldoende op de hoogte van de kansen die digitalisatie biedt. Toch is het gebruik van geavanceerde digitale technologieën essentieel om producten, processen en diensten te verbeteren en de energie-efficiëntie van de bouw en renovatie van gebouwen en wijken te versnellen. Daarom werd op Thor Park in Genk een centraal digitaal en fysiek toegangspunt gelanceerd: EDIH-EBE, European Digital Innovation Hub Energy in the Built Environment.

Centraal toegangspunt versnelt digitalisatie Vlaamse bouwsector

De EDIH-EBE biedt verschillende diensten aan die de digitale kennis en vaardigheden van Vlaamse ondernemingen en organisaties verhogen, waardoor ze een competitieve voorsprong krijgen. De focus ligt op het kruispunt tussen bouw, energie en ICT. Wat de EDIH-EBE uniek maakt, is de toegankelijkheid en centralisering van expertise en ondersteuning. Alle diensten die nodig zijn om een digitale transformatie te realiseren zitten op één plaats, zowel online op de EDIH-EBE-website als fysiek op het Thor Park. 

Wanneer bijvoorbeeld een bouwbedrijf dat isolatiematerialen produceert of een sociale huisvestingsmaatschappij die haar woning van hernieuwbare technieken wil voorzien de switch naar een toekomstgerichte digitale aanpak wil maken, worden ze met verschillende uitdagingen geconfronteerd: het personeel is onvoldoende geschoold, de financiële middelen ontbreken, er is intern geen kennis of ervaring aanwezig. Een bedrijf dat energiegerelateerde producten of diensten voor de bouwsector aanbiedt, heeft een ingenieus idee of een kant-en-klare innovatieve oplossing, maar niet de mogelijkheden om het te testen of te ontwikkelen. Vanaf nu kunnen zij hiervoor terecht bij de EDIH-EBE. 

https://edih-ebe.eu/nl

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten