Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

EPD-generator die de beglazingskeuze eenvoudig maakt

Glasproducent AGC Glass Europe heeft zijn generator voor milieuproductverklaringen (EPD-generator) gelanceerd, een hulpmiddel om de besluitvorming op het gebied van duurzaamheid te vergemakkelijken. De door de tool gegenereerde EPD's volgen de modelleerprincipes, die zijn vastgelegd in de Europese normen EN 15804+A2 en EN 17074.

BKBC (99)
AGC Glass Europe

Architecten en ingenieurs konden al met behulp van de AGC Glass Configurator de beste glassamenstellingen berekenen. Nu kunnen ze nog een stap verder gaan door automatisch een EPD te genereren voor een bepaalde configuratie met behulp van de EPD-generator. De tool berekent talloze potentiële milieueffecten en geeft vervolgens een uitgebreid en betrouwbaar overzicht van de milieuprestaties. De EPD bevat meer dan 30 verschillende indicatoren voor milieu en hulpbronnen en biedt een gedetailleerde en inzichtelijke analyse van de volledige levenscyclus van het product. 

Een deel van de informatie in de EPD moet op grond van de nieuwe bouwproductenverordening verplicht worden opgenomen in de prestatie- en conformiteitsverklaring van een bouwproduct en zal daarom verplicht zijn voor elk bouwproduct dat in aanmerking komt voor de verplichte CE-markering. Bovendien speelt de EPD vaak een cruciale rol bij het verkrijgen van duurzaamheidscertificaten, zoals LEED en BREEAM. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten