Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Grote infrastructuurwerken in Tongeren te bekijken met nieuwe app

De stad Tongeren en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken de komende jaren samen met de rioolbeheerders aan verschillende grote mobiliteitsprojecten. De grootste infrastructuurprojecten van het AWV zijn vanaf nu te vinden in één app. Op deze interactieve kaart kan je alle toekomstbeelden ontdekken, in detail inzoomen op elk project en de vóór en na-beelden gedetailleerd in 360° vergelijken.

Grote infrastructuurwerken in Tongeren te bekijken met nieuwe app

De gebruiksvriendelijke toepassing geeft een zeer realistisch beeld van hoe de nieuwe wegen in Tongeren er zullen gaan uitzien. In de digitale Project Atlas zitten toekomstbeelden waarop je het toekomstige uitzicht meteen kan vergelijken met de huidige situatie. Naast de Zuidoostelijke (N79) en Noordoostelijke omleidingswegen (N753) gaat het over deze belangrijke en grote projecten: Maastrichtersteenweg (N79), Bilzersteenweg fietstunnel (N730), Nieuwe Steenweg (N753) en Baversstraat (N758). Later kunnen hier eventueel nog andere projecten aan worden toegevoegd.

De voorbereidingen voor de bouw van de Zuidoostelijke Omleidingsweg zijn volop bezig. Zo werd vorig jaar de voormalige antiekzaak, gelegen langs de Jaminéstraat, reeds afgebroken. Dit voorjaar wordt de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend, waarbij later nog een openbaar onderzoek hoort. De gesprekken voor de noodzakelijke grondverwervingen lopen nog. Vermoedelijk starten de eerste bouwwerken op het terrein in 2024. De Zuidoostelijke Omleidingsweg is nodig om de Wallen en de stationsomgeving te ontlasten. Het project zal ook zorgen voor meer leefbaarheid op de Wijkstraat, de Dijk en de Leopoldwal. De huidige tunnel onder het spoor, waar het verkeer de stad in- en uitrijdt, wordt autovrij gemaakt.

https://awv.projectatlas.app/tongeren/

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten