Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Internet of Facades voorspelt onderhoud van Living Tomorrow

Sinds enkele weken is Living Tomorrow geopend. In de bouwschil van de nieuwe innovatiecampus werden elf nieuwe Schüco-systemen geïntegreerd. Ze voldoen per geveldeel aan specifieke eisen. Door de integratie van IoF, krijgt elk element bovendien zijn eigen digitale identiteit. Hierdoor worden onderhoud en monitoring kinderspel.

Ontwerp zonder titel - 2023-12-12T152427.325
Schüco

Living Tomorrow is het toonbeeld van innovatie. Het Internet of Facades (IoF) van Schüco komt er dus goed tot zijn recht. Door de integratie van sensoren en de koppeling met het gebouwbeheersysteem en een digitale tweeling in de cloud werden slimme gevels en ramen gecreëerd. Alle informatie over de volledige levensduur van de gebouwelementen blijft op die manier ter beschikking, ook na de aansprakelijkheidstermijn van 10 jaar. 

Het huidige IoF.ID zal op termijn worden uitgebreid met de actieve sensor IoF.Pulse, die bijvoorbeeld de snelheid en kracht bij het dichtgooien van een deur zal kunnen meten. Essentiële informatie om te kunnen voorspellen wanneer onderdelen aan onderhoud of vervanging toe zijn. Living Tomorrow dient als testcase voor dit nieuwe product.  

Daarnaast werd ook het draadloos monitoringsysteem Schüco SensTrack Wireless geïntegreerd. Hierdoor kan elk passief raam worden uitgerust met actieve sensoren. Een absoluut unicum aangezien er wordt gewerkt met kinetische energie. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten