Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

De holding boven aannemingsbedrijf Jaraco uit Opglabbeek neemt ruwbouwaannemer Vanwynsberghe uit Diepenbeek over. Hierdoor groeit het aantal werknemers van de groep van 38 naar 60. “Dankzij deze overname kunnen we grotere en complexere projecten aan. In alle sectoren”, aldus zaakvoerder Geert Janssen.

Jaraco neemt sectorgenoot Vanwynsberghe over

“Met Vanwynsberghe halen we een aannemer in huis met veel kennis en expertise. Het is een familiebedrijf met een goede naam in de markt. Zo versterken we voor onze klanten onze grip op de kwaliteit en timing van hun project”, vertelt Geert Janssen.

BIM

Jaraco focust als aannemingsbedrijf op totaaloplossingen in staal- en betonbouw, vooral voor industrie-, kantoor- en winkelgebouwen. Met de ervaring van Vanwynsberghe in de residentiële sector kan Jaraco het werkterrein nog uitbreiden.

“Voor Vanwynsberghe betekent deze overname dan weer een constante en zekere instroom van nieuwe projecten. En een grote stap vooruit inzake BIM en lean, twee vragen die steeds luider klinken vanuit de markt, en waar we bij Jaraco de afgelopen jaren hard op hebben ingezet”, stelt Janssen.

Doorgroeien

“De bedoeling is dat we allebei blijven doen waar we goed in zijn. Voor Jaraco is dat het managen van sleutelklare bouwprojecten. Voor Vanwynsberghe zijn dat de ruwbouwwerken op de bouwplaats. Ze blijven ook onder eigen naam actief als aannemer”, weet Janssen.

“De komende maanden gaan we onze manier van plannen, coördineren en communiceren op elkaar afstemmen, om daarna samen door te groeien. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die mee hun schouders onder dit nieuwe project willen zetten en verder mee willen groeien”, besluit hij.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten