Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Mewa investeert in AI-gebaseerde lichaamsmeting

Textieldienstverlener Mewa heeft een meerderheidsbelang verworven in de start-up Esenca Digital Workwear S.R.L. uit Roemenië. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van AI-ondersteunde scanprocessen om kledingmaten via de app te kunnen bepalen.

BKBC (77)
Mewa

De op AI gebaseerde technologie biedt Mewa de mogelijkheid om via een gebruiksvriendelijke app de maten te optimaliseren bij het selecteren van werkkleding, beschermende kleding, veiligheidskleding en werkveiligheidsartikelen. 

De digitale procedure kan worden uitgevoerd met een smartphone of een offline apparaat. Je voert je lengte en je geslacht in. Daarna maak je twee lichaamsfoto’s, waarvan één frontaal en één in profiel, met de camera van je mobiele telefoon. Op basis van deze foto’s en met behulp van kunstmatige intelligentie, worden je exacte lichaamsmaten berekend, die meteen worden overgebracht naar de maatrasters van de Mewa-collecties. De foto's hoeven niet eens te worden opgeslagen. Ze worden enkel gebruikt om meetpunten te identificeren. De gestandaardiseerde meting met meer dan 100 meetpunten is tot op 0,5 centimeter nauwkeurig. Al na 30 seconden ontvangen gebruikers vervolgens een maatadvies voor de geselecteerde collectie.

De scantechnologie van Esenca wordt vanaf 2024 geïntegreerd in de digitale klantsystemen van Mewa.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten