Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Recordaantal inzendingen voor BIM Awards

Voor de derde editie van de BIM Awards van Bouwkroniek en La Chronique werden een recordaantal projectdossiers ingezonden. De BIM Awards belonen de beste BIM-projecten uit de Benelux. Liefst 44 dossiers werden genomineerd in één van de categorieën, wat ongeveer overeenkomt met het aantal genomineerden van de voorbije jaren. De jury boog zich inmiddels over alle inzendingen. De winnaars worden pas bekendgemaakt op 5 december in Modern Event in Brussel.

Recordaantal inzendingen voor BIM Awards

De 44 nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Infrastructuur; Publieke Projecten; Industriële, Tertiaire en Residentiële Projecten en de Speciale Prijs Innovatief Project Van Het Jaar. Enkel in de categorie Industriële, Tertiaire en Residentiële Projecten zijn er Awards in de subcategorieën Kmo’s en Grote Ondernemingen. De dossiers werden ingediend door zowel aannemers, ontwikkelaars en bouwheren als door architecten en studiebureaus.

De jury stelde enkele hoopgevende evoluties vast. De ingezonden dossiers zijn dit jaar doorgaans completer en beter uitgewerkt dan bij de eerdere uitreikingen van de BIM Awards. Voorts is er een opvallende stijging van het aantal ingediende BIM-dossiers voor infrastructuurprojecten en valt het op dat BIM steeds dieper (op meer niveaus) doordringt in projecten.

Sprekers

De BIM-uitreiking start omstreeks 15.30 u. met een netwerkmoment. Vanaf 16.30 u. zijn er een reeks uiteenzettingen. Dieter Vermeulen van Autodesk bespreekt in het Engels de ‘future of making with generative design’. Cedric Brusselmans behandelt vervolgens als tweede gastspreker (in het Frans) hoe BIM de ecologische voetafdruk van gebouwen kan terugdringen. Aansluitend is er een tweede netwerk met aperitief. Sharif Ben Chamach van HFB groep legt vervolgens (in het Nederlands) uit waarom BIM niet langer van de bouwer is.

App

Deelnemers aan het event kunnen via een Lumi-event-app alle genomineerde projecten ontdekken en afspreken met de kandidaten, de gastsprekers of andere deelnemers. Je kan deze app gratis downloaden via http://get.lumieventapp.com/ met de code BIM2019.

De award-ceremonie start om 19.30 u. De avond wordt afgesloten met een walking dinner. Vorig jaar woonden zowat 170 belangstellenden de uiteenzettingen en de prijsuitreiking bij. Voor deze avond kan u zich nog steeds inschrijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten