Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Tekla Structures 2024: bespaar tijd

De nieuwe versie van Tekla Structures is vanaf nu beschikbaar. Het maakt het nauwkeurig en constructief modelleren van elke BIM-structuur mogelijk, ongeacht de grootte of het materiaal. De 2024-versie maakt het eenvoudiger dan ooit om de tijdbesparende functies te ontdekken en toe te passen. Omdat er een nieuwe methode beschikbaar komt voor het maken van staaltekeningen organiseert het softwarebedrijf in april een webinar.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-15T115305.883
Construsoft

Updates in de interface en nieuwe functies in Tekla Structures 2024 zorgen ervoor dat gewenste commando’s snel kunnen worden uitgevoerd en er vlot kan worden geschakeld tussen modelvensters. Daarnaast is de snapfunctionaliteit uitgebreid, waardoor je nu ook parallel kunt snappen. 

De klanten van Construsoft (de lokale partner van Trimble) besparen ook veel tijd met een door het softwarebedrijf zelf ontwikkelde IFC-tool, waarmee ze diverse opties hebben voor het aanpassen van IFC-bestanden. Om nog beter te kunnen voldoen aan de IFC-standaard, zijn in Tekla Structures 2024 diverse instellingen toegevoegd voor trappen en hellingbanen. Hiermee is de uitwisseling naar IFC sterk verbeterd. 

Nieuwe standaard voor staaltekeningen

Wat betreft tekeningen introduceert Construsoft in de 2024-versie in de rol Steel Detailer de nieuwe standaard voor het maken van staaltekeningen. Een Tekla-modelleur is hiermee veel flexibeler in het maken van productietekeningen, omdat hij verschillende aanzichten kan definiëren en per aanzicht in kan stellen wat er bijvoorbeeld bemaat moet worden. Tekeningen worden hierdoor veel duidelijker en beter leesbaar voor zijn collega’s in de productie. Voor hout- en betonbouwers was deze functie al beschikbaar. Construsoft licht de nieuwe methode voor het maken van staaltekeningen toe in een webinar op dinsdag 9 april. 

Op een speciale webpagina heeft Construsoft een overzicht geplaatst van alle highlights. De trial versie komt vanaf week 21 beschikbaar. Dan kunnen ook niet-gebruikers kennis maken met Tekla Structures 2024. Construsoft organiseert eind september en begin oktober voor hun klanten de Construsoft Opfrisdagen, waarin de diverse updates en verbeteringen in Tekla Structures centraal staan.

Meer info.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten