Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

In bouw-, facility management-, onderhouds- of servicebedrijven zijn personeel en materieel mobiel. Om de productiviteit te volgen of kosten te beheersen, is een grote rol weggelegd voor digitale technologie.

Visuel-Bouwkroniek

Door gespecialiseerde digitale oplossingen te ontwikkelen voor het beheer van mobiele middelen, stelt Traxxeo zijn klanten in staat hun concurrentievermogen te vergroten, dankzij een verhoogde productiviteit en gecontroleerde kosten. Digitale oplossingen voor tijdregistratie, toegangscontrole, aanwezigheidscontrole en documentbeheer maken een optimaal beheer van het personeelsbestand mogelijk. In combinatie met oplossingen voor het beheer van groot en klein materieel maken zij een optimaal beheer van alle bedrijfsmiddelen mogelijk.

Digitale timesheets: uren verzamelen per taak

Het verzamelen van de uren die door een groot aantal mobiele werknemers zijn gepresteerd, is geen gemakkelijke opgave. De Digital Timesheets™-toepassing digitaliseert deze verzameling, waardoor Excel en papier overbodig worden. De toepassing is zeer flexibel en biedt een intuïtieve interface. Het gebruik ervan maakt een gedetailleerde follow-up van de productiviteit en een nauwgezette controle van de kosten mogelijk (per project, per fase, per taak, enz.), terwijl veel frustraties (fouten, meervoudige invoer, vertragingen, enz.) worden weggewerkt.

Betere controle op de bouwplaats

Het bijhouden van de aanwezigheid en de administratieve volgorde van elke werknemer is een van de moeilijkste taken voor een bedrijf met mobiele arbeidskrachten. Deze cruciale stap wordt steeds meer gereguleerd, met name door de CheckIn@Work-wetgeving. Om deze controle ter plaatse te verzekeren, wordt digitale technologie essentieel.
Met het DocXchange™-platform voor documentenbeheer is het voortaan mogelijk het verzamelen, lezen, verifiëren en delen van uw documenten te digitaliseren: juridische documenten, opleidingen, certificaten, toegangsautorisaties, enz.
De Presence Control™-toepassing biedt ondertussen een actueel overzicht van de status van de hulpverleners, waar ze zich ook bevinden. Bovendien kan u er controles mee uitvoeren en registreren om aan wettelijke verplichtingen te voldoen.
Om de toegang tot de site fysiek te controleren, maakt de toepassing Access Control™ het mogelijk om de toegang, via tourniquets, af te sluiten voor onbevoegden.  Al deze digitale oplossingen maken het mogelijk te allen tijde controle te houden over de wettigheid van ieders aanwezigheid, om onnodige risico's te vermijden (ongevallen, financiële en strafrechtelijke sancties, enz.).

Beheer van de materiaalpool

Ook vermogensbeheer heeft baat bij digitalisering. Voor rollend materieel automatiseert Wheel Track™ de verzameling van uur- en mijlentellers en integreert het gegevens van andere platformen, voor een eenvoudig en geautomatiseerd beheer van het wagenpark (traceren, opladen, factureren, onderhoud, enz.). Om verlies en diefstal te voorkomen, kan met de Tools Track™-oplossing klein materieel worden getraceerd buiten de voorraad, door de verantwoordelijkheid ervan toe te wijzen of zelfs via geolokalisatie door het gebruik van streepjescodes of chips (RFID of BLE).

Oplossingen voor iedereen

Traxxeo heeft bijgedragen aan het succes van verschillende bedrijven: Valens, Herbosch Kiere, Sodemat, Strabag en vele anderen vertrouwen op hen om het beheer van hun mobiele middelen te optimaliseren en hun concurrentievermogen te vergroten.

Lees meer

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten