Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Veiligheidsschoenen controleren(til)houdingen

In 2025 zouden er veiligheidsschoenen op de markt komen die met slimme sensoren in de zool en een algoritme op basis van machine learning verkeerde (til)houdingen herkenen en signaleren. Een concept van deze ‘Smart Safety Shoe’ werd onlangs door Allshoes en de Technische Universiteit Delft ontwikkeld. Bedoeling is op deze manier rugklachten en uitval op langere termijn van werknemers te voorkomen.

REDBRICK-Smart-Safety-Shoe

De ontwikkeling van de Smart Safety Shoe is nu in de afrondende fase: de technologie werkt en het onderzoek is afgerond. De volgende stap bestaat erin om de technologie in de zool te  verwerken zonder dat het comfort en beschermende vermogen van de Redbrick schoenenlijn in het gedrang komt. Het huidige prototype kan houdingen herkennen op basis van een machine learning model. Dit model kan verschillende (til)houdingen detecteren en werkt universeel voor zowel mannen als vrouwen, klein, groot, licht en zwaarder. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten