Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Technologie

Zonnepanelen die de dakpannen vervangen

Wienerberger lanceert met Wevolt, energiedaken die de zonnepanelen naadloos integreren in het dakvlak, als vervanging van traditionele dakpannen.

BKBC - 2024-09-30T163853.140
wienerberger

Wevolt X-Roof is een innovatief glas-glas zonnedaksysteem dat het dak volledig vervangt. De frameloze panelen gebruiken slechts vijf basiselementen voor een snelle installatie en is eenvoudig te onderhouden. Ze voorkomen vuilophoping en zijn individueel demonteerbaar. Ze worden lokaal en zonder lood of PFAS geproduceerd en zijn recyclebaar, voor een minimale milieubelasting. De zwarte glas-glas panelen van 2 x 3,2 mm zijn voorzien van hightech celtechniek. Ze garanderen een optimale energieproductie van 203 Wp/m², met een uitzonderlijke duurzaamheid (behoud 90% van het vermogen na 20 jaar, 85% na 30 jaar).

Wevolt X-Tile is naadloos te combineren met de Koramic Actua 10 kleidakpannen, waardoor een strak en samenhangend dak ontstaat terwijl ze schone energie produceren. De panelen van gehard dubbel glas zijn robuust, hagelbestendig, wind- en waterdicht en vliegvuurbestendig. Met een opbrengst van 180 Wp/m², benut Wevolt X-Tile de dakoppervlakte efficiënt. Lokaal geproduceerd, recyclebaar, vrij van lood en PFAS, is Wienerberger ervan overtuigd dat Wevolt X Tile een economische en ecologische keuze is, die een elegante en efficiënte oplossing biedt en voldoet aan de strengste esthetische en energetische eisen.

BKBC - 2024-09-30T163806.626
wienerberger
BKBC - 2024-09-30T163832.264
wienerberger
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten