Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

17de warmtepompsymposium voorziet duurzame warmte voor de stad

Op woensdag 18 september organiseert het Warmtepompplatform van ODE Vlaanderen het 17de warmtepompsymposium met als thema ‘Duurzame warmte voor de stad’.

BKBC - 2024-09-10T141838.038
Adobe Stock

Warmtepompen in een stedelijke omgeving brengen zowel unieke kansen als een specifieke problematiek met zich mee. In een stad wordt gewoond en gewerkt, staan rijhuizen naast grote publieke gebouwen. Elke zeldzame oase van rust is van levensbelang. De stedelijke omgeving is complex en dynamisch, en net daarom is de stad permanent op zoek naar betere oplossingen.

In de transitie naar 100% duurzame energie vertegenwoordigt de stad de grootste en moeilijkste uitdaging. De beloning daarentegen is navenant;  elke verbetering heeft significante impact op de levenskwaliteit. De warmtepomp speelt daarin een centrale rol, zowel in residentiële als niet-residentiële gebouwen. In de aanloop naar de verkiezingen blikken we tijdens het symposium vooruit naar wat komen zal. Afspraak om 9.30 uur in het Buildwise-gebouw in Zaventem.

Info eninschrijven via deze link.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten