Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

21 maart: Global Shading Day

Vandaag 21 maart organiseren ES-SO, de overkoepelende organisatie van de Europese zonweringindustrie, en Verozo, de Belgische Beroepsvereniging Zonwering en Rolluiken voor de tweede keer de Global Shading Day. De dag moet de aandacht vestigen op het belang van zonwering.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-21T142751.399
Renson

We spenderen gemiddeld 90% van onze tijd binnen. Daar kunnen we dus maar beter van een aangenaam binnenklimaat genieten, met onder meer veel daglicht en een ideale temperatuur. Grote ramen zijn een oplossing voor de natuurlijke lichtinval, maar brengen een aanzienlijk oververhittingsrisico met zich mee. Met buitenzonwering kan je gelukkig heel wat leed vermijden. Op de officiële start van de lente, 21 maart, wil Global Shading Day aandacht vragen voor die preventieve maatregelen. 

ES-SO ziet een verplichting van zonwering als een cruciale stap om passieve koeling in gebouwen hoger op de agenda te zetten. Uit wetenschappelijk onderzoek van studiebureau Guidehouse blijkt dat met dynamische of slimme zonwering tot 100 miljoen ton CO2-uitstoot vermeden en 285 miljard euro bespaard kan worden. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten