Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

3.000 bezoekers voor een huis vol duurzame bouwtoepassingen

De tijdelijke tentoonstelling The Exploded View Beyond Building sluit haar deuren op Kamp C. Zeven maanden lang kon het grote publiek de reizende tentoonstelling, in de vorm van een levensgroot huis komen bezoeken. Het toont hoeveel duurzame bouwtoepassingen er vandaag al zijn.

Ontwerp zonder titel - 2023-11-06T085943.934
Tom Corneille

Het huis werd gebouwd uit meer dan 100 biogebaseerde en circulaire bouwmaterialen: muren uit mycelium, een keukenblad uit veenbessen, ... Je kan het zo gek niet bedenken. 

“We mochten meer dan 3.000 bezoekers ontvangen”, vertelt Kathleen Helsen, voorzitter van Kamp C, het centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. “Het succes toont het belang aan van duurzame bouwtoepassingen voor een breed publiek.”

Om de deuren van het huis succesvol te sluiten, bracht Kamp C partners, bouwprofessionals, landbouwers en lokale besturen samen. Tijdens zijn keynotepresentatie vertelde Lucas De Man, één van de creatieve breinen achter de tentoonstelling: “De innovatie in biogebaseerde materialen is nog niet klaar. De ketenontwikkeling die we hebben zien ontstaan tijdens de tentoonstelling is een reden om door te gaan.”  

Dankzij de circulaire bouwmethode van het biogebaseerde huis zal het binnenkort elders een plekje vinden. Ook Kamp C timmert verder aan de weg. Tijdens het congres werd het startschot gegeven voor een nieuwe ketensamenwerking. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten