Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

35ste editie Bis doet beter dan vorig jaar

De 35ste editie van Bis lokte iets meer dan 50.000 bezoekers, waardoor de beurs opnieuw meer bezoekers trekt dan de editie vorig jaar. Nu al zijn 75% van de standplaatsen voor volgend jaar gevuld.

BKBC - 2024-10-21T092315.381
Bis

Vooral woensdag 9 oktober en de nocturne op vrijdag 11 oktober waren een schot in de roos voor Bis. Deze dagen zorgden er mede voor dat de organisatie 51.067 bezoekers mocht verwelkomen. Zij konden op hun beurt terecht bij 5% meer exposanten dan de editie in 2023.

"Elk jaar is de nocturne een groot succes maar dit jaar overtrof de nocturne alle verwachtingen”, zegt Farida Martens van Bis. “Heel wat exposanten zorgden voor extra sfeer en gezelligheid met dj's, cocktailbars en allerlei spelletjes op hun stand. Woensdag 9 oktober was dan weer de sterkste stijger op vlak van bezoekersaantal met maar liefst 26% meer bezoekers dan diezelfde dag vorig jaar. Vrijdag en de tweede zondag waren de absolute topdagen."  

Volgend jaar wil de organisatie verder gaan op dit elan en  bepaalde succeszones nog meer uitbreiden. Zo was er voor de eerste keer een technische zone waar technologie en bouw samenkwamen, in samenwerking met Embuild Oost-Vlaanderen, Buildwise en Constructiv.  Hier konden scholen en bezoekers kennismaken met drones, exoskeletten en de nieuwste meetapparatuur die in de bouw ingezet kunnen worden.

Ook dit jaar werden architecten uit heel Vlaanderen in de bloemen gezet tijdens de Architectuurwedstrijd die Bis samen met de Orde van Architecten - Vlaamse Raad organiseert. Dit jaar draaide alles rond ‘retrofit’. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten