Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

AI transformeert sanitaire- en HVAC-sector

De eerste editie van EXPO24, een evenement voor de sanitair- en HVAC-branche werd een groot succes. Meer dan 540 professionele klanten lieten zich, op vier verschillende data en locaties in Vlaanderen, inspireren door de infosessies gegeven door STG-medewerkers en onafhankelijke experten.

BKBC - 2024-08-27T080448.355
STG

Tijdens de vier expodagen presenteerden een 40-tal toonaangevende leveranciers hun nieuwste producten en innovaties, werden er talrijke informatieve sessies gehouden en gaf keynotespreker Aragorn Meulendijks een verhelderend inzicht in hoe artificiële intelligentie de wereld van morgen steeds meer zal beïnvloeden.

“We zijn in de laatste industriële revolutie beland”, aldus Aragorn, “en die invloed zal ook zeker voelbaar zijn in de sanitaire en HVAC-sector. Een voorbeeld: AI heeft het afgelopen jaar 2,2 miljoen materialen ontdekt waaronder nieuwe isolatiematerialen en vloeistoffen voor koeling. Deze materialen zijn veel duurzamer, sterker, biologisch afbreekbaar en laten geen micro plastic achter. Dat zal ongetwijfeld een effect hebben in de toekomst. Het is belangrijk dat iedereen zich bewust is van wat er speelt.”

De eerste editie van EXPO24 was een groot succes, vol leerrijke en inspirerende sessies. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten