Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Antwerpen gaststad voor World Tunnel Congress in 2027

In 2027 zal Antwerpen gaststad zijn voor het World Tunnel Congress (WTC). Nooit eerder werd dit prominente internationale congres in België georganiseerd. Dat ons land binnen drie jaar wel aan de beurt is, werd zopas beslist op World Tunnel Congress 2024 in het Chinese Shenzhen. De Belgische Tunnelvereniging (ABTUS-BVOTS), lid van de International Tunnelling and Underground Space Association (ITA), is de hoofdorganisator van dit evenement.

BKBC - 2024-05-27T140116.466
Adobe Stock

Het WTC 2027, dat van 23 tot 29 april 2027 zal plaatsvinden in Antwerpen, is een toonaangevend evenement op het gebied van tunnelbouw, ondergrondse bouw en -technologie, waar professionals uit de hele wereld samenkomen om kennis uit te wisselen, innovaties te presenteren en de toekomst van de tunnelindustrie te bespreken. Het evenement trekt deskundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bedrijven uit verschillende sectoren aan, waaronder civiele techniek, bouw, transport en infrastructuur.

De keuze voor Antwerpen als gaststad voor het WTC 2027 onderstreept de belangrijke rol die ons land speelt in de internationale tunnelindustrie, met zijn indrukwekkende infrastructuurprojecten en expertise op het gebied van tunnel- en ondergrondse bouw. Belgische ondergrondse projecten zullen bijzondere nadruk krijgen tijdens het congres, waarmee de voortdurende innovatie en ontwikkeling op dit gebied in België worden benadrukt.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten