Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Toen Batibouw vorig jaar de deuren opende van de Heizelpaleizen sloeg de viruscrisis net uit van een brandje naar een uitslaande brand. Dit jaar is een klassieke publieksbeurs niet mogelijk. Het alternatief is een online platform dat zo dicht als mogelijk op de klassieke beurservaring wil aansluiten. Deze digitale Batibouw vindt plaats van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart.  

batibouw
Het online platform van Fisa is gratis voor bezoekers. Exposanten krijgen dan weer de kans hun prospecten te leren kennen en kwalitatieve leads te verzamelen. Wie het online platform bezoekt, verduidelijkt zijn of haar plannen, noden en wensen in de eerste plaats via trefwoorden in een chatbox. Volgens de gegeven antwoorden worden producten, oplossingen en merken voorgesteld.
 
Geïnteresseerden maken dan een keuze uit de exposanten met wie ze via videocalls of chatberichten rechtstreeks kunnen overleggen of later een afspraak kunnen maken. Bezoekers krijgen zo niet alleen waardevol advies van Batibouw-exposanten, maar ze kunnen ook foto’s en filmpjes van producten ontdekken, hun zoekgeschiedenis te allen tijde bekijken en zo de informatie uit hun gesprekken bundelen. 
 
“Het online platform van werkt volgens dezelfde basisprincipes als de fysieke beurs. Bezoekers en exposanten kunnen ‘face-to-face’ met elkaar praten, zij het dan wel virtueel”, stelt Frédéric Devos, directeur van Batibouw. Zoals een beursstand constant bemand is, moet een exposant ook digitaal beschikbaar zijn voor een videocall of chat tijdens de ‘openingsuren’ van de digitale Batibouw. Dat is tussen 10 en 19 uur. Op donderdag 4 maart is er een nocturne tot 21 uur. Die ‘aanwezigheid’ is één van de verschillen met andere zoekmachines.
Interactie tussen exposanten en bezoekers is gedurende de hele beurs mogelijk: van 27 februari tot en met 7 maart. Tegelijk wil Fisa bezoekers langer dan normaal over de gewenste informatie laten beschikken. Daarom zal de door exposanten gedeelde informatie tot eind maart op het platform beschikbaar blijven. 
 
Batibouw-organisator Fisa kijkt ook vooruit. De vakbeurzen Installpro en ProBuild die in maart van vorig jaar een succesvolle eerste editie hadden, zullen dit jaar (hopelijk) opnieuw fysiek doorgaan op 3 en 4 juni. InstallPro is gericht op installateurs van hvac, sanitair en elektriciteit, terwijl ProBuild zicht richt op aannemers van ruwbouw, daken, ramen en deuren. Daar komt nog de nieuwe vakbeurs Project bij. Deze vakbeurs staat in het teken van de tertiaire sector en focust grootschalige niet-residentiële projecten. Inzake bezoekers mikt de organisatie vooral op architecten en voorschrijvers. 
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten