Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Batibouw weer op weg naar succes

Na een verwoestende Covid-19 crisis en een aantal mindere edities, werd de 65ste editie van Batibouw een groot succes. Bijna 175.000 bezoekers kwamen naar Brussels Expo om de producten en diensten van meer dan 300 exposanten te ontdekken.

Ontwerp zonder titel - 2024-03-04T151856.902
Batibouw

De Covid-19 crisis, de oorlog in Oekraïne, de energiecrisis, de stijgende materiaalkosten, de stijgende hypotheekrente... De bouwsector heeft een paar moeilijke jaren achter de rug. Dit had ook een rechtstreekse impact op Batibouw.

De edities die na Covid-19 volgden, zagen het aantal exposanten en bezoekers dalen. Dit suggereerde dat de Belgen minder interesse zouden hebben. Hoewel de bouwsector onder druk blijft staan, met een groei die volgens de prognoses van Embuild beperkt blijft tot 0,2% in 2024, eindigde de beurs zeer bemoedigend.

De editie van 2024 stond zeven dagen lang in het teken van betaalbaar wonen en duurzaam bouwen en verbouwen. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden slaagde Batibouw erin om zo'n 300 exposanten samen te brengen. 

Bezoekers konden ook dit jaar weer deelnemen aan conferenties en workshops over o.a. over bouwen en renoveren met een beperkt budget, alternatieve woonvormen zoals tiny houses en hoe de tuin van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten