Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

Batibouw wordt in 2020 twee dagen korter

257.000 bezoekers zakten af naar de 60ste editie van Batibouw. Tegenover vorig jaar zijn dat er afgerond 10% minder. In 2020 zal Batibouw slechts negen dagen duren, van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart. De tot nu toe klassieke professionele dagen worden geschrapt en anders ingevuld.

batibouw

Eén van de redenen waarom minder bezoekers de weg naar Batibouw hebben gevonden is volgens de organisatie het goede weer. Tot en met woensdag scheen de zon en de temperatuur van bijna 20° C midden februari lokte het publiek eerder naar de terrasjes en de zee dan naar Brussels Expo.

Maar het warme lenteweer was dit jaar niet de enige uitdaging voor Batibouw. Bezoekers veranderen hun consumptiepatroon en hun manier om informatie te verzamelen. Batibouw heeft dat begrepen en neemt voor 2020 een symbolische beslissing: de beurs wordt ingekort van elf naar negen dagen (oftewel twee weekends met vijf weekdagen ertussen). De professionele dagen (tot nu toe de eerste twee dagen van de beurs) worden vervangen door een nieuwe formule. De professionals uit de sector zullen gedurende de hele beurs in een exclusief kader worden uitgenodigd. ​

“De volgende editie wordt er een vol met vernieuwingen. We willen volgend jaar nóg meer doelgroepen bereiken. Om maar één voorbeeld te noemen: vastgoedontwikkeling krijgt steeds meer voorrang op individuele bouw, en hieraan willen we dan ook speciale aandacht besteden. De terugkeer naar de stad is een ander thema dat speciale aandacht vereist, een thema dat onder andere architecten en studenten architectuur bezighoudt”, stelt Frédéric François, de nieuwe directeur van Batibouw-organisator FISA.

De nieuwe formule is een gezamenlijke beslissing van de beursorganisatoren en het exposantencomité. “Samen met de organisatoren hebben we een kritische denkoefening gemaakt. Een kortere beurs is daarvan het resultaat. Het doet mij een groot plezier dat ze ons zo nauw betrekken bij deze belangrijke beslissing”, verklaart Yves Sottiaux, voorzitter van het exposantencomité en commercieel directeur van Velux.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten