Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

BATTERY SUPPLIES: Oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

Battery Supplies onderzoekt al jaren de opties van lithium in vervolgmarkten. Dit heeft geleid tot een nieuw aanbod aan thuisbatterijen en industriële batterijen. Om deze laatste te optimaliseren ontstond er een samenwerking met Yuso, dat zorgt voor de uitwisseling van hernieuwbare energie tussen verschillende partijen.

battery supplies

Dankzij de gloednieuwe thuisbatterijen ‘AQ-LITH Energybox’ van 3 – 5 en 7 kWh, kan je efficiënter gebruik maken van je eigen energie geproduceerd door zonnepanelen. Bovendien komen deze thuisbatterijen ook in aanmerking voor subsidies.

Voor projecten op grotere schaal hebben ze ook een antwoord: de robuuste industriële batterij voor opslag van hernieuwbare energie. Ontworpen en geassembleerd door Battery Supplies slaat deze batterij overtollige energie van de zonnepanelen en windmolens op en geeft deze later terug wanneer de productie deze nodig heeft. Yuso zorgt voor de intelligente aansturing van de batterij en omvormer, bepaalt wanneer en hoeveel de batterij wordt geladen en ontladen gebaseerd op huidige en toekomstige parameters zoals het energieverbruik, eigen productie, energieprijzen, weersvoorspellingen... Dankzij deze technologie wordt de batterij optimaal ingezet en zal daarom nog sneller worden terugbetaald.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten