Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Vakbeurzen en evenementen

paywall Battery Supplies: oplossingen voor opslag van hernieuwbare energie

De energiesector is voortdurend in beweging. Om in te spelen op die snel veranderende markt ontwikkelde batterij-expert Battery Supplies een volledig nieuw gamma Li-ionbatterijen voor de opslag van hernieuwbare energie en dat zowel voor de KMO’s als particulieren. En vond een uitstekende partner voor de slimme sturing bij Yuso.

BatSup_ok

Battery Supplies richt zich met de AQ-LITH® EnergyBox tot de particuliere markt. Deze lithium-ionbatterijen hebben een capaciteit van 3 tot 14 kWh.

Speciaal voor KMO’s ontwikkelde Battery Supplies ook de AQ-LITH® EnergyRack. Deze batterij - beschikbaar in 30 en 46 kWh - is geschikt voor verbruikers met een jaarverbruik van minder dan 300MWh. Ze bestaat uit modules van 5kWh 48V op¬gesteld in een stevige gesloten kast met ingebouwde airco. Naast de verhoogde zelfconsumptie en peakshaving kan deze batterij ook perfect worden ingezet voor netondersteunende diensten, zowel op spotmarkt als onbalansmarkt.  Daarom raden we altijd aan om de batterij te koppelen aan de “YUSO inside’ applicatie, een product van de aggregator YUSO. Door een significante stijging in het aantal het laad- en ontlaadcycli ten opzichte van een sturing op zelfverbruik, slaagt Yuso erin om de opbrengsten van de batterij gevoelig te verhogen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten